NXTLVL Apeldoorn

Hét voorlichtingsevenement over vervolgonderwijs

Hét voorlichtingsevenement over vervolgonderwijs

Je staat voor een belangrijke beslissing: het kiezen van je studie. NXTLVL helpt je hier graag bij. Op deze website vind je informatie over vervolgopleidingen die op 9, 10 en 11 oktober een voorlichting geven.

Ook geven we je tips die helpen om te starten met je studiekeuze en vertellen andere studenten over hoe en welke opleiding zij hebben gekozen.

De uitdaging

vanuit Planeffect kregen we de opdracht om mee te denken over een platform voor scholieren die een vervolgstudie gaan kiezen. Het voorgaande jaar was er veel onrust op de voorlichtingsdagen. Scholieren die niet wisten waar ze moesten zijn. Grote wachtrijen buiten de lokalen bij de populaire voorlichtingen en ouders die daardoor niet deel konden nemen.

Hiervoor hebben we een plan bedacht waarmee we de keuzes van leerlingen van te voren konden inventariseren en we daardoor meer inzicht kregen in drukte, capaciteit en routing.

De aanpak

We hebben een interactief platform gebouwd waar leerlingen van te voren een account op konden aanmaken. Na inschrijving konden ze zich oriënteren op de opleidingen en voorlichtingen. We een koppeling gemaakt tussen opleidingen en voorlichtingen waarbij we locaties, capaciteit en voorlichtingsrondes konden toekennen.

Zo konden leerlingen 4 voorlichtingen kiezen (voor elke ronde 1) en wisten we precies waar we meer of minder capaciteit moesten inzetten. De leerlingen hadden een duidelijk eigen programma met daarin de gekozen opleidingen en de locaties waarop ze die dag moesten zijn. Ook konden leerlingen hun voorkeuren nog wijzigen of annuleren zodat er weer plekken vrij kwamen voor een andere leerlingen.

 

Met bijna 800 voorlichtingen, verdeeld over 3 voorlichtingsdagen hebben we aan de klant inzichtelijk gemaakt voor welke opleidingen er meer of minder interesse was. Dit zorgde ervoor dat er geen capaciteitsproblemen waren op de voorlichtingsdagen zelf en door de hoeveelheid data die we terug kregen konden we beter inspelen op de behoefte van de scholieren. Er hebben bijna 4500 scholieren gebruik gemaakt van het platform!

Wanneer mogen we jouw website GAAF maken?

Neem contact op

Ontdek kansen en verbeterpunten

Vraag een gratis SiteCheck aan

Haal je te weinig klanten uit jouw website of groeit jouw webshop niet hard genoeg? Blijven de bezoekers weg? Of heb je wel bezoekers, maar plaatsen ze zelden een product in hun winkelmandje?

De sitecheck vertelt je hoe jouw website of webshop beter kan, zodat je wél het gewenste resultaat gaat bereiken.