skip to Main Content

Wil je jouw website vindbaar maken in Google? Hieronder een aantal oorzaken waarom je website op dit moment niet goed vindbaar is in Google. Met onderstaande tips kun je ervoor zorgen dat je vindbaarheid in Google zal verbeteren. Voor maximaal resultaat is het verstandig om een expert in te huren om jouw website vindbaar te maken in Google.

Denk jij hoog in Google te staan? Open je browser eens in een “prive venster” en zoek dan nog maar een keer. Geschrokken? Geen paniek, ik kan je helpen!

Zoekmachine optimalisatie is belangrijk, maar hoogstwaarschijnlijk wil je naast je website vindbaar maken, ook bezoekers omzetten naar klanten. Daarom neem ik ook de gebruiksvriendelijkheid van een professionele website of webshop onder de loep. Daarnaast kijk ik of deze technisch gezien aan de nieuwste standaard voldoet. Alleen dan kun je maximaal rendement halen uit je website of webshop.

website vindbaar maken

Website vindbaar maken in Google

Het kan zijn dat je denkt bovenaan in Google te staan. Toch blijven bezoekers achter… De oorzaak hiervan is dat de eigen website veel geopend wordt. Google rekening houdt namelijk rekening met de pagina’s die door jou in het verleden zijn bezocht. Daardoor denkt Google dat je veel interesse hebt in je eigen website en plaatst deze dan bovenaan in de zoekresultaten.

Het kan ook zijn dat je gevonden wordt op bepaalde zoekwoorden, maar dat er nauwelijks op deze woorden gezocht wordt. Daarom is het belangrijk om je website vindbaar te maken op de juiste zoekwoorden. Woorden waarop Google gebruikers wel zoeken. Je zult verstelt staan welke zoekwoorden bezoekers gebruiken om jouw jouw product of dienst te vinden! Mijn kracht is jouw product of dienst te koppelen aan zoekwoorden die zoveel mogelijk relevante bezoekers opleveren.

Samen zoeken we naar mogelijkheden waarop we jouw site vindbaar kunnen maken. We meten de resultaten en geef je op die manier inzicht in het effect van onze inspanningen. Waar nodig zullen we bijsturen en verder optimaliseren voor Google. Dan pas wordt een professionele website pas echt GAAF

Hoe kunnen nu we jouw website beter vindbaar maken?

Om je wat tools aan te reiken waar je op kunt letten als je een website beter vindbaar wilt maken in Google volgt hieronder een handig lijstje. Een deel van deze opsomming geldt ook voor een landingspagina maken.

  • Gedegen Keywordonderzoek naar geschikte zoekwoorden
  • Geoptimaliseerde tekst met daarin de juiste verhouding zoekwoorden
  • Relevante Titel en Koppen (H1, H2 & H3)
  • Meettags (Google Analytics)
  • Verleidelijke link /aanbieding tekst (Meta Tags)
  • Correcte pagina structuur / design
  • Geoptimaliseerde HTML / CSS / JS code

Vooral de geoptimaliseerde HTML / CSS / JS code kan nog wel eens een struikelblok zijn. Te vaak zie ik websites die onnodig traag zijn. Websites met een zwaar thema voor WordPress, waar geen optimalisatie is toegepast. Een trage website zorgt er namelijk niet alleen voor dat bezoekers weg klikken als het te lang duurt. Sterker nog: Google meet alles en ziet dat veel bezoekers vroegtijdig wegklikken. Daarom zal Google je trage pagina lager in de zoekresultaten plaatsen omdat kennelijk de bezoekers jouw pagina niet interessant vinden. Op die manier wordt het dus steeds lastiger om jouw website vindbaar te maken in Google.

Om te meten hoe goed jouw pagina qua snelheid geoptimaliseerd is kun je kijken op bijvoorbeeld GT Metrix.

Aangezien het vindbaar maken van jouw website echt maatwerk is, kan ik van te voren moeilijk een prijsindicatie afgeven. Ik maak dan ook graag een afspraak met je om te kijken hoe we jouw website kunnen optimaliseren. In een vrijblijvend gesprek hoor je van me welke zaken al op orde zijn en welke we nog moeten aanpakken. We spreken heldere doelstellingen af en meten wat het resultaat van onze inspanning is. Tussentijds krijg je van mij een rapport hoe het met je vindbaarheid staat op de afgesproken woorden. In overleg sturen we bij waar nodig. Samen gaan we jouw website vindbaar maken!

Neem direct contact op voor een afspraak

Ik werk met trots voor deze opdrachtgevers

Onderstaande opdrachtgevers wil ik graag bedanken voor het vertrouwen.
Elke dag zet ik weer een stap extra om ervoor te zorgen dat deze websites en webshops succesvol zijn!

Gaaf Internet Marketing | Webdesign Dedemsvaart, Ommen, Hardenberg en Coevorden
Maak een Afspraak
close slider

Op werkdagen nemen we binnen 24 uur of vaak sneller contact met je op. Wees gerust, we gebruiken je gegevens alleen om contact te zoeken over de producten waar je daadwerkelijk geïnteresseerd in bent en zullen verder geen reclame naar je sturen. Daar houden wij zelf ook niet van namelijk.

WhatsApp Stuur een Whatsapp